ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

1. Adatkezelő

Neve: Kultúrpark Kft.
Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 60.
Adatkezelő képviselője: Kólya Dániel
Az Adatkezelő adatvédelemmel kapcsolatos elérhetősége:adatvedelem@budapestpark.hu

A jelen tájékoztató az adatkezelő egyoldalú kötelezettségvállalása az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) és a vonatkozó tagállami jogszabályok mentén.

Jelen tájékoztató az Adatkezelő által bármikor egyoldalúan módosítható és/vagy visszavonható, az Érintettek egyidejű tájékoztatásával. A tájékoztatás a honlapon történő közzététellel, illetve a változás jellegétől függően az Érintettek közvetlen értesítésével valósul meg.

2. Adatkezelés célja

2.1 Online jegyértékesítés és kommunikáció a rendezvény technikai lebonyolításáról.

Az Adatkezelő a jegyértékesítés során a jegyek digitális továbbítása érdekében a vendég adatait kezeli az online értékesítési folyamat során. Technikai email küldése a jegyvásárlóknak a rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalókról és a részvétel feltételeiről, érkezés időpontjáról, a rendezvény területre bevihető eszközökről és egyéb technikai információról a rendezvényt megelőzően.
Adatkezelés jogalapja: Szerződés
A kezelt adatok köre: Név, e-mail, irányító szám, egyedi QR-kód, Facebook User ID, IP cím,
Adatkezelés tervezett határideje: A rendezvény végéig.

2.2 Ügyfélszolgálat biztosítása vendégek és érdeklődők számára

Ügyfélszolgálat működtetése, telefonon, Facebook Messengeren és emailen keresztül érkező megkeresések fogadása, megválaszolása.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az Adatkezelő jogos érdeke a szolgáltatást igénybe vevő vásárlók, vendégek problémáinak kezelése, kérdéseinek megválaszolása
A kezelt adatok köre: Név, email cím, telefonszám
Adatkezelés tervezett határideje: Az adatmegadást követő év január 31- ig, vagy az érintett tiltakozásáig

2.3 Alkohol tartalmú ital vásárláskor életkor ellenőrzése

Alkohol tartalmú ital rendelése esetén a szolgáltató elkérheti a fogyasztótól a 18. életév betöltését igazoló és személyes azonosításra alkalmas fényképes igazolványát.
Adatkezelés jogalapja: Jogszabályi kötelezettség
A kezelt adatok köre: Személyazonosításra alkalmas igazolványban szereplő adatok
Adatkezelés tervezett határideje: Nincs tárolás csak megtekintés

2.4 Jegyvásárlás és belépés során életkor ellenőrzése és szülői hozzájáruló nyilatkozat kezelése

A jegyvásárlás során, valamint a park területére belepésnél az adatkezelő kérheti a vendégtől igazolvány felmutatását és ellenőrizhetik a vendég életkorát. Nem szülővel érkező fiatalkorúnak előre kitöltött szülői hozzájárulás bemutatása szükséges a belépéshez.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke ellenőrizni, hogy jogosulatlanul ne vegyen részt fiatalkorú vendég a rendezvényeken
A kezelt adatok köre: Személyazonosításra alkalmas igazolványban szereplő adatok, aláírás, tanúk adatai, szülő azonosító adatai.
Adatkezelés tervezett határideje: Nincs tárolás csak megtekintés

2.5 Névre szóló jeggyel rendelkezők beléptetése

Tiszteletjegyek, fellépők vendégei, nyereményjáték nyertesei részére az akkreditációs rendszerben névre szóló voucher kiállítása. Az Adatkezelő a belépésnél azonosításhoz személyigazolvány felmutatását kéri.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke ellenőrizni, hogy illetéktelen ne lépjen be a rendezvényre vagy adott területre
A kezelt adatok köre: Személyazonosításra alkalmas igazolványban szereplő adatok
Adatkezelés tervezett határideje: A rendezvényt követő év január utolsó munkanapjáig, vagy az érintett tiltakozásáig

2.6 Zártkörű rendezvény szervezése

Zártkörű rendezvényre meghívottak listájának nyilvántartása. A meghívók kiküldése. kommunikáció a meghívottakkal. Vendéglista nyilvántartása külső fél által szervezett (pl. céges) rendezvények esetén a kibérelt területre való belépéshez.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az Adatkezelő jogos érdeke a rendezvény résztvevőjével kapcsolattartás és adataiknak nyilvántartása.
A kezelt adatok köre: Név, email cím, telefonszám,
Adatkezelés tervezett határideje: A rendezvényt követő év január utolsó munkanapjáig, vagy az érintett tiltakozásáig

2.7 Idegen élelmiszer behozatalához aláírt nyilatkozat kezelése

A vendégek által behozott idegen élelmiszer egészségügyi megfelelőségére vonatkozó kitöltött felelősségvállalásról szóló nyilatkozat tárolása.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke a területre behozott idegen élelmiszerre vonatkozó biztonság elősegítése
A kezelt adatok köre: Név, lakcím, aláírás
Adatkezelés tervezett határideje: Az eseményt követő év január utolsó munkanapjáig, vagy az érintett tiltakozásáig

2.8 Elvesztett csomagok vagy csomagjegyek tulajdonosainak azonosítása és kapcsolódó jegyzőkönyvek tárolása.

Csomagmegőrzőben leadott tárgyak azonosításához használt biléta elvesztése vagy talált tárgyak esetén jegyzőkönyv készítése a csomagok kiadásának visszakövethetősége céljából.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke az elvesztett biléta esetében a kiadott értéktárgyakkal való visszaélés megelőzése
A kezelt adatok köre: Személyazonosításra alkalmas igazolványban szereplő adatok, aláírás
Adatkezelés tervezett határideje: A rendezvényt követő 4-ik év január utolsó munkanapjáig, vagy az érintett tiltakozásáig

2.9 Rendezvények fotó, video dokumentálása és média kommunikáció promóciós céllal.

Az adatkezelő az általa szervezett nyilvános eseményeiről fotó és videófelvételeket, promóciós videókat, live Facebook közvetést készít melyeket az Adatkezelő weboldalán, valamint social média oldalain publikálhat, hirdetésben felhasználhat, valamint a saját szervezeti adatbázisaiban tárol. Az adatkezelő az érintettek számára a Park területén "No Photo Zone" területet biztosít, mely részen promóciós fotó és video nem készül.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az Adatkezelő jogos érdeke a szervezet hatékony és megszemélyesített promóciója
A kezelt adatok köre: Arc és testkép
Adatkezelés tervezett határideje: Az Érintett tiltakozásáig

2.10 Számla kiállítása, valamint szolgáltatás teljesítéséhez a kapcsolódó kötelező dokumentáció kiállítása az adatok tárolása a számviteli törvénynek való megfelelés érdekében.

Az Adatkezelő vendéglátó és rendezvényszervező tevékenységével összefüggő számla kiállítása, valamint szolgáltatás teljesítéséhez a kapcsolódó kötelező dokumentáció kiállítása.
Adatkezelés jogalapja: Jogszabályi kötelezettség
A kezelt adatok köre: Számlázási név és cím, e-mail cím, telefon, adószám, bankszámlaszám
Adatkezelés tervezett határideje: 8 év

2.11 Bankkártya és SZÉP kártyás fizetési bizonylat kezelése

Az Adatkezelőnél bankkártyás és SZÉP Kártyás fizetéshez kapcsolódó bizonylatok kezelése.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Jogos érdek – bankkártya szolgáltatóval történő elszámolás
A kezelt adatok köre: Aláírás
Adatkezelés tervezett határideje: A rendezvényt követő év január utolsó munkanapjáig

2.12 Kiemelt szolgáltatás nyújtása vendégek számára

Látra szóló belépőkártya (Pass) felvételéhez fényképes igazolvány leadása a biztonsági szolgálatnak.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az Adatkezelő jogos érdeke a kiemelt értékkel bíró belépőjegy átadásához személyazonosításra alkalmas letétet kezelni.
A kezelt adatok köre: Személyazonosításra alkalmas igazolványban szereplő adatok,
Adatkezelés tervezett határideje: A belépőkártya (pass) visszavételéig

2.13 Infrastruktúra és szolgáltatások nyújtása partner cég rendezvényére

Rendezvényszervező partner cég által szervezett és engedélyeztetett bér rendezvényhez infrastruktúra és szolgáltatások biztosítása.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az Adatkezelő jogos érdeke szolgáltatások nyújtása és a helyszín biztosítása partner cég rendezvényének
A kezelt adatok köre: Név, email cím, irányítószám,
Adatkezelés tervezett határideje: A rendezvényt követő év január utolsó munkanapjáig, vagy az érintett tiltakozásáig

2.14 Kiemelt vendégek nyilvántartása

Az Adatkezelő a VIP vendégek listáját és elérhetőségét Hoppá listán tartja nyilván, melyhez kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kártyát biztosít.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke a kiemelt vendégek elérhetőségeinek kezelése és szolgáltatás nyújtása
A kezelt adatok köre: Név, születési idő, email cím, telefonszám, azonosító szám
Adatkezelés tervezett határideje: Az Érintett tiltakozásáig

2.15 Nyereményjátékra való regisztráció és kapcsolódó média kommunikáció, a nyereményjáték promotálása, nyereménysorsolás, nyertesekkel való kapcsolatfelvétel

Az adatkezelő szervezésében vagy az adatkezelő általi lebonyolítású nyereményjátékra regisztrált, természetes személyek adatainak kezelése, és az adatkezelő web és social média oldalán való publikálása.
Adatkezelés jogalapja: Hozzájárulás
A kezelt adatok köre: Név, email cím, irányítószám, fotó, videofelvétel
Adatkezelés tervezett határideje: Legkésőbb nyereményjátékot követő év január utolsó munkanapjáig, vagy érintett hozzájárulásának visszavonásáig

2.16 Szolgáltatás(ok) hirdetése és szolgáltatás(ok)kal kapcsolatos elégedettség mérés, kutatás végzése szolgáltatások fejlesztéséhez

Rendezvények, programok ajánlása, elégedettségmérés céljából történő megkeresés, VIP tagoknak külön akció hirdetése.
Adatkezelés jogalapja: Hozzájárulás
A kezelt adatok köre: Név, e-mail cím
Adatkezelés tervezett határideje: Érintett hozzájárulásának visszavonásáig

2.17 Panaszkönyv kezelés

Panaszkönyv kezelés, Az adatkezelő telephelyein működő kereskedelmi egységben lévő panaszkönyvben megadott adatok kezelése
Adatkezelés jogalapja: Jogszabályi kötelezettség
A kezelt adatok köre: Név, cím, telefonszám, e-mail cím, alírás
Adatkezelés tervezett határideje: 5 év

2.18 Élő vagy rögzített televíziós közvetítés

A Budapest Park a sajtó és a média számára mint önálló adatkezelőknek lehetőséget biztosít a helyszíni felvételek és közvetítések készítésére. Az adatkezelő az érintettek számára a Park területén "No Photo Zone" területet biztosít, mely részen promóciós fotó és video nem készül.
Adatkezelés jogalapja: A sajtó és a média önálló adatkezelési joga.
A kezelt adatok köre: A Budapest Park nem kezel adatot.
Adatkezelés tervezett határideje: A Budapest Park nem kezel adatot.

2.19 Helyszín biztosítása külső partnerek számára video és fotó felvételek készítéséhez

Az Budapest Park partnerei, fellépői, a rendezvény helyszín szponzorai, helyszín bérlői számára lehetőséget biztosít a nyilvános eseményen fotó és videofelvétel vagy élő közvetés készítésére. Az adatkezelő az érintettek számára a Park területén "No Photo Zone" területet biztosít, mely részen promóciós fotó és video nem készül.
Adatkezelés jogalapja: A partner adatkezelési tájékoztatója alapján
A kezelt adatok köre: A Budapest Park nem kezel adatot.
Adatkezelés tervezett határideje: A Budapest Park nem kezel adatot.

2.20 Weboldal monitoring - Hotjar szolgáltatás segítségével

A Hotjar elősegít a webhelyhasználat, pl. az egérkattintások, az egérmozgások, a billentyűleütések (a személyes azonosításra alkalmas adatok kivételével), a görgetési tevékenységek és a meglátogatott oldalak és a webhelyen tett tevékenységek mérését és kiértékelését
Adatkezelés jogalapja: jogos érdek - az Adatkezelő jogos érdeke a szolgáltatásainak optimalizálása és monitorozása.
A kezelt adatok köre: E-mail cím, IP cím
Adatkezelés tervezett határideje: Az adatkezelést követő év január utolsó munkanapjáig, vagy az érintett tiltakozásáig

2.21 Cookie-k (sütik) kezelése

Az adatkezelő sütiket és webjelzőket helyez el a honlapon annak érdekében, hogy felismerje azon személyt, aki a honlapot korábban már meglátogatta; feltérképezze a látogató érdeklődési körét; javítsa a látogató felhasználói élményét és személyre szabott hirdetéseket jelentessen meg a látogató részére, továbbá a honlap biztonságának javítása érdekében.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - az Adatkezelő jogos érdeke a szolgáltatásainak optimalizálása és monitorozása.
A kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám ,dátumok, időpontok
Adatkezelés tervezett határideje: Munkamenet végéig

2.22 Google Analytics

A weboldal látogatottsági adatait méri, melyben a továbbított a adatok az érintettek azonosítására nem alkalmasak
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - az Adatkezelő jogos érdeke a szolgáltatásainak optimalizálása és monitorozása.
A kezelt adatok köre: A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak
Adatkezelés tervezett határideje: Az adatkezelés végét követő 4. év január utolsó munkanapja.

2.23 Google Adwords

Remarketing funkció, amelynek segítségével a weboldal azoknak a felhasználóknak, akik korábban már felkeresték webhelyet, releváns hirdetéseket jelenít meg
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - A szervezet jogos érdeke a közvetlen üzletszerzés
A kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám ,dátumok, időpontok
Adatkezelés tervezett határideje: Az adatkezelés végét követő 4. év január utolsó munkanapja.

2.24 Informatikai adatmentés

IT rendszerek és infrastruktúra üzemeltetése, beleértve a munkaállomások szerverek és hálózati elemek üzemeltetését, az adatok archiválását és mentését és ezek visszaállítását havária esetén.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az Adatkezelő jogos érdeke az üzletmenet fenntartása érdekében az informatikai rendszerek adatainak rendszeres mentése és archiválása.
A kezelt adatok köre: A Szervezet által gyűjtött vagy kezelt valamennyi digitális adatkategória
Adatkezelés tervezett határideje: A szervezet az informatika rendszer adatmentését 30 napig tárolja. Az adatarchiválást 5 évig.

2.25 Elektronikus video megfigyelő rendszer üzemeltetése

Az Adatkezelő telephelyének biztonsági megóvása, az Adatkezelő vagyoni javainak megóvása, az Adatkezelő munkavállalóinak és látogatóinak testi épségének és vagyoni javainak megóvása, az esetlegesen előforduló balesetek, bűncselekmények körülményeinek kivizsgálása
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke a vagyoni javainak megóvása, a vendégek testi épségének megóvása és az esetleges bűncselekmények körülményeinek kivizsgálása érdekében elektronikus video megfigyelő rendszert üzemeltetni.
A kezelt adatok köre: A természetes személy képe, mozgóképfelvétele (továbbiakban együtt felvétel)
Adatkezelés tervezett határideje: 15 nap.

2.26 GDPR rendelettel összefüggő adatkezelés

GDPR rendelettel összefüggő adatkezelés
Adatkezelés jogalapja: Jogszabályi kötelezettség
A kezelt adatok köre: Név, Adatvédelmi azonosító, Érintetti kérelem, dátuma, típusa, tartalma, Érintetti kérelem eredménye, Incidens dátuma, dokumentációja, eredménye
Adatkezelés tervezett határideje: Nem selejtezendő

2.27 Ügyféladatok kezelése jogi és egyéb igényérvényesítés céljából

Az adatkezelő a vele kapcsolatban álló vendégek, érdeklődök, partnerek személyes adatait igényérvényesítési célból az adatmegadást követően az általános elévülési időtartam alatt megőrzi
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke a vele kapcsolatban álló érintettek személyes adatait az általános elévülési időtartam alatt nyilvántartani.
A kezelt adatok köre: Név, cím, telefonszám, email cím, IP cím
Adatkezelés tervezett határideje: Az adatkezelés végét követő 4. év január utolsó munkanapja.

3. Szolgáltatások hirdetése

Rendezvények, programok ajánlása
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke a közvetlen üzletszerzés
A kezelt adatok köre: Név, e-mail cím
Az érintett valamely szolgáltatás igénybevételével megadta az adatkezelő számára az alábbi adatokat. Az adatkezelő jelen tájékoztatóban tájékoztatja az érintettet, hogy 2-es pontban rögzített tevekénységek mentén kezelt adatok adatkezelési célját jogos érdekre hivatkozva átminősíti és közvetlen üzletszerzés céljára használja. Az Adatkezelő más adatkezelési célból jogosan kezelte az Érintettek adatait.
Adatok forrása: Az adatok forrása a Adatkezelő saját jegyvásárlói adatbázisa.
Adatkezelés tervezett határideje: Az érintett tiltakozásáig.

4. Ügyfélelégedettség mérés és kutatás végzése szolgáltatások fejlesztéséhez

Az adatkezelő a jegyet vásárló körében elégedettség mérést, valamint a szolgáltatások javítására szolgáló kutatást végez.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke a szolgáltatásainak fejlesztése céljából történő adatkezelés
A kezelt adatok köre: Név, e-mail cím
Az érintett valamely szolgáltatás igénybevételével megadta az adatkezelő számára az alábbi adatokat. Az adatkezelő jelen tájékoztatóban tájékoztatja az érintettet, hogy 2-es pontban rögzített tevekénységek mentén kezelt adatok adatkezelési célját jogos érdekre hivatkozva átminősíti és Ügyfélelégedettség mérés és kutatás végzése szolgáltatások fejlesztéséhez szükséges felmérés céljára használja. Az Adatkezelő más adatkezelési célból jogosan kezelte az Érintettek adatait.
Adatok forrása: Az adatok forrása a Adatkezelő saját jegyvásárlói adatbázisa.
Adatkezelés tervezett határideje: Az érintett tiltakozásáig.

5. Adatmegadás elmaradásának következménye

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: Az adatkezelés céljának meghiúsulása.

6. Érintettek köre

A www.budapestpark.hu weboldalon regisztrált felhasználók, az általuk megadott kapcsolattartó személyek, a Budapest Park rendezvényeire jegyet vásárolt vagy meghívott vendégek, valamint a 18 évet be nem töltött vendégek gondviselői

7. Kötelezően megadandó adatok köre

Az Adatkezelő az egyes adatmegadási felületeken, amelyeken minden adat megadása kötelező külön nem jelöli a kötelezően kitöltendő adatokat. Azokon a felületeken, ahol nem minden adat megadás kötelező az adatkezelő csillag* megjelenítésével jelzi a kötelezően megadandó adatmezőket.

8. Gyermekek

A termékeink és szolgáltatásaink nem 16 év alatti személyeknek szólak, és kérjük, hogy 16 év alatti személyek ne adjanak meg Személyes adatokat az Adatkezelő számára. Amennyiben a tudomásunkra jut, hogy 16 év alatti gyermektől személyes adatokat gyűjtöttünk be, a lehető leghamarabb megtesszük az adatok törléséhez szükséges lépéseket.

9. Adatfeldolgozó igénybevételéről szóló tájékoztatás

Az adatkezelő az adatkezelés során a szerződés teljesítéséhez vele szerződött adatfeldolgozó(k) számára továbbítja az adatokat.
Az adatfeldolgozók kategóriái: IT üzemeltetők, webtárhely szolgáltatók, webtartalom fejlesztő, Vagyonvédelmi szolgáltató, internetes fizetési szolgáltató, Jegyértékesítő portálok, Szerződött call center, Hostess szolgáltató, Webszolgáltató, Social média oldalak, Számlázási szolgáltató, Partner rendezvényszervező cég, Marketing ügynökségek, Jogi tanácsadó, GDPR tanácsadó, Fotó-video szolgáltató, Rendezvény szervező, Google G-Suit,

Az címzettek kategóriái: Futárszolgálatok, szállítmányozó cégek, Magyar Posta, Hatóságok

10. Az adatok megismerésére jogosultak köre

A megismert adatokat az adatkezelő a 9.pontban megjelölt adatfeldolgozó(k) kivételével harmadik félnek nem adja át. A rögzített adatokat csak az adatkezelő alkalmazottai és az adatfeldolgozó(k) kijelölt alkalmazottai ismerhetik meg.

A felvételeket az adatkezelő a 9.pontban megjelölt Vagyonvédelmi szolgáltató kivételével harmadik félnek nem adja át. A felvételeket csak az adatkezelő és az adatfeldolgozó(k) kijelölt alkalmazottai ismerhetik meg.

Az elektronikus megfigyelő rendszer által korábban rögzített felvételekhez az Adatvédelmi Manager, a Biztonsági vezető, az IT üzemeltető és Ügyvezető igazgató férhet hozzá. Az Érintett, kérésére kizárólag a saját személyéről készített felvételekhez a fent említett valamely személy jelenlétében hozzáférhet. A hozzáférést minden esetben a Adatvédelmi Managernél írásban kell kérelmeznie.

Az Adatkezelő a betekintés tényéről minden esetben jegyzőkönyvet készít, melyet a társaság 1évig tárol.

10.1 Az elektronikus megfigyelő rendszer képeinek korlátozására jogosultak

Az elektronikus megfigyelő rendszer által rögzített felvételek korlátozása csak olyan esetekben valósítható meg, ha az Adatkezelő olyan eseményt észlelt, amely valószínűsíthetően veszélyezteti az elektronikus megfigyelő rendszer által elérni kívánt célt.

Az Érintett, kérésére kizárólag a saját személyéről készített felvételek kezelése korlátozható. A Érintettnek az Adatvédelmi Managernél írásban kell kérelmeznie a zárolást, megjelölve annak célját és a várható időtartamát.

Az Adatkezelő zárolási folyamat minden lépéséről jegyzőkönyvet készít, melyet az Adatkezelő 1 évig tárol.

11. Harmadik féltől kapott adatok kezelése

Amennyiben a Felhasználó/Partner nem saját adatait adja meg az Adatkezelő részére, hanem egyéb természetes személyét, ez esetben a Felhasználó/Partner kizárólagos felelőssége, hogy az adatok megadását ezen természetes személy hozzájárulásával, tudtával és megfelelő tájékoztatásával tette meg. Ezek meglétét Adatkezelő vizsgálni nem köteles. Adatkezelő felhívja a Felhasználó/Partner figyelmét arra, hogy ha ezen kötelezettségének nem tesz eleget, és ezért az Érintett az Adatkezelővel szemben igényt érvényesít, az érvényesített igényt, illetve a kapcsolódó kár összegét az Adatkezelő a Felhasználóra/Partnerre tovább háríthatja.

12. Az érintettek jogai

Az Érintett az 1. Pontban megjelölt elérhetőségeken az Adatkezelőnél,

Érintett fenti jogaival bármikor élhet.
Az Érintett továbbá az 1. Pontban megjelölt kapcsolattartási címek egyikén juttathatja el az Adatkezelő számára.

12.1 A tájékoztatás költsége

A Szervezet az intézkedéseket, illetve a szükséges tájékoztatásokat első alkalommal díjmentesen biztosítja.
Amennyiben az Érintett egy hónapon belül 2. alkalommal is kikéri ugyan azon adatokat, melyek ez idő alatt nem változtak az Adatkezelő adminisztratív költséget számít fel.

12.2 Tájékoztatás megtagadása

Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan, nem jogosult a tájékozgatásra vagy az Szervezet, mint adatkezelő bizonyítani tuja, hogy az Érintett rendelkezik a kért információkkal az adatkezelő elutasítja a tájékoztatási kérelmet.

Ha az érintett kérelme különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a Szervezet megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést, ha

12.3 Tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak a jogos érdek vagy közhatalmi jogosítvány jogalapon alapuló kezelése ellen.
Ebben az esetben a Szervezet a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű, jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
Amennyiben megállapítja a tiltakozás jogalapjának megalapozottságát, a lehető legrövidebb időn belül megszünteti az adatkezelést – beleértve az adattovábbítást és a további adatfelvételt is. Értesíti mindazokat a tiltakozásról, akiknek korábban továbbította az Érintett adatait.
A kérelem elintézése díjmentes, kivéve a megalapozatlan vagy túlzó kérelmeket, melyek elintézéséért az Adatkezelő az adminisztratív költségeinek megfelelő, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Amennyiben az Érintett az Adatkezelő által meghozott döntéssel nem ért egyet bírósághoz fordulhat.

13. Adatok nyilvánosságra hozatala

Az adatkezelő az elektronikus megfigyelő rendszer felvételeit nem hozza nyilvánosságra.

14. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Az Adatkezelő az Érintett személyes adatait és a felvételeket az Európai Gazdasági Térség államain kívüli harmadik országba vagy nemzetközi szervezethez NEM továbbítja.

15. Adatbiztonsági intézkedésekről szóló tájékoztatás

Az adatokat az Adatkezelő az Információ Biztonsági Szabályzata elvárásai alapján zárt rendszerben kezeli.
Adatkezelő gondoskodik az alapértelmezett és beépített adatvédelemről. Ennek érdekében az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket alkalmaz annak érdekében, hogy:

Az Adatkezelő ésszerű mértékű fizikai, műszaki és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmaz az Érintetti adatok védelmére, különösen azoknak a véletlen, illetéktelen, törvénytelen megsemmisítése, elvesztése, megváltoztatása, továbbadása, felhasználása, elérése vagy feldolgozása ellen. Az Adatkezelő a személyes adatokhoz való ismert, és az érintettre nézve magas kockázattal járó illetéktelen hozzáférés vagy azok felhasználása esetén haladéktalanul értesíti az Érintettet.

Adatkezelő, amennyiben Érintetti adat továbbítása szükséges, gondoskodik a továbbított adatok megfelelő védelméről, például az adatállomány titkosításával. Az Adatkezelő a harmadik személyek által megvalósított Érintetti adatkezelésért teljeskörű felelősséggel tartozik.

Adatkezelő megfelelő és rendszeres biztonsági mentésekkel is gondoskodik arról, hogy az Érintett adatai a megsemmisüléssel vagy elvesztéssel szemben védve legyenek. A mentett vagy archivált adatokhoz a tárolás ideje alatt a hozzáférést az Adatkezelő korlátozza. A hozzáférés csak az adatok sérülése esetén visszaállítás céljából lehetséges. Az adatmentésből vagy adatarchiválásból visszaállítás folyamata közben a tárolási időszak alatt bejelentett Érintetti igényeket a visszaállított adatok éles üzembe állítás előtt az Adatkezelő ismételten végrehajtja.

16. Analitikai Szolgáltatások

Az adatkezelő a Google Analytics szolgáltatást használja az oldalstatisztikák és felhasználói demográfiai adatok, érdeklődés és webhelyeken tanúsított viselkedés nyomon követésére. A Szervezet továbbá használja a Google Search Console-t a webhely keresőoptimalizálására és felhasználói elégedettség mérésére. A Google lehetőséget biztosít, hogy korlátozza az analitikai szolgáltatások felhasználását. Keresse fel a Google odalát az adatok Google Analytics általi felhasználásáról történő leiratkozáshoz.
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

17. Jogorvoslat

Bármely érintett, ha megítélése szerint

  1. az Adatkezelő a jogainak érvényesítését korlátozza vagy az erre irányuló kérelmét elutasítja, bejelentéssel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatát kezdeményezheti az Adatkezelő intézkedése jogszerűségének vizsgálata céljából;
  2. személyes adatainak kezelése során az Adatkezelő megsérti a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogi előírásokat,
    • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság adatvédelmi hatósági eljárásának lefolytatását kérelmezheti, illetve
    • az Adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat, s a pert választása szerint a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elérhetőségei:

Elnök: dr. Péterfalvi Attila,
Cím: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.,
Tel.: +36-1-3911400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
www.naih.hu

Budapest, 2019.07.15.